Nieuws

Di 28 mei 2024

Ronald Snijders Als Mens speellijst staat ineens online

Ronald Snijders Als Mens speellijst staat ineens online

Ronald Snijders komt met een nieuwe show, Als Mens. Dit heeft ertoe geleid dat de Nederlandse theaters 60 speeldata hebben vastgelegd waarop deze voorstelling te zien zal zijn. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn als mensen kaarten gaan reserveren. Alsjeblieft, mensen, doe het gewoon. Het kan nu hier. 


Ronald Snijders als mens, als poster
Di 28 mei 2024

Televisiepremière Een avond met mij

Televisiepremière Een avond met mij

Zondagavond 2 juni was 'Ronald Snijders: Een avond met mij' op televisie. 21:07 uur, bij BNNVARA op NPO3. 

Hij staat nu hier online.

Ter gelegenheid daarvan verscheen er in de VARA Gids:Wo 06 maart 2024

Ronald Snijders terug in het theater Als Mens

Ronald Snijders terug in het theater Als Mens

Deze week begint de try-out tournee van Ronald Snijders Als Mens. Het wordt een krankzinnige toestand. De meeste voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht, maar soms ineens niet, check hier de speellijstRonald Snijders Als Mens
Wo 01 november 2023

Ronald vanavond bij Avondshow met Lubach

Ronald vanavond bij Avondshow met Lubach

Ronald Snijders is vanavond te gast bij De Avondshow met Arjen Lubach om te komen praten over De Schrikkelkalender 2024.


Lees meer

Do 19 oktober 2023

de schrikkelkalender 2024

de schrikkelkalender 2024

Binnenkort officieel gepresenteerd maar nu al stiekem te koop: De Schrikkelkalender 2024. De derde scheurkalender van Ronald Snijders & Fedor van Eldijk telt nog meer dagen dan vorige edities, met een dertiende maand en meer kerstdagen dan welke andere kalender ook!

Bestel hem alvast hier en Ronald signeert hem op jouw verjaardag, of niet natuurlijk.De Schrikkelkalender 2024
Ma 19 juni 2023

Hij is er: de zomerhit van 2023

Hij is er: de zomerhit van 2023

Vandaag is-ie verschenen: de zomerhit van 2023! Het nummer heet: De Zomerhit. Ronald Snijders,  'de Dua Lipa van het absurdisme' voor intimi, is met producer Huub Reijnders (Merol, Typhoon) de studio in gedoken en de rest is poptoekomst. Vergeet al je ellende, trek alles uit en dans huilend op De Zomerhit. Op alle platforms, check de plaat hier.


Ronald Snijders De Zomerhit
Do 08 juni 2023

Laatste extra shows 'Een avond met mij'

Laatste extra shows 'Een avond met mij'

Wegens succes speelt Ronald Snijders nog één repriseseizoen van 'Een avond met mij' met 25 extra shows van september tot januari 2024, o.a. in Leiden, Enschede, Sneek, Heerlen en Amsterdam. De kaartverkoop is op veel plaatsen al begonnen. Check hier de speellijst.

Voorjaar 2024 zal Snijders verder werken aan zijn nieuwe programma Als Mens, dat pas najaar 2024 in premiere zal gaan.Ronald Snijders in Een avond met mij
Di 11 april 2023

De Staat van Verwarring weer bij elkaar

De Staat van Verwarring weer bij elkaar

Groot nieuws: De Staat van Verwarring komt weer bij elkaar! Zonder Nick & Simon presenteren Ronald Snijders & Pieter Jouke in mei acht impro-talkshows, waaronder in De Kleine Komedie en De Leidse Schouwburg. Check hier speellijst & krankzinnige kaarten.


De Staat van Verwarring 2023
Zo 23 oktober 2022

Trouw: 'BRILJANT' 'HILARISCH'

Trouw: 'BRILJANT' 'HILARISCH'

Trouw over 'Een avond met mij':
'In zijn vijfde show zet absurdist Ronald Snijders scènes achter elkaar die niets met elkaar te maken hebben. En dat is helemaal niet erg. Voor je het weet zit je midden in zijn gekantelde universum.' (...) 'Briljant is zijn variatie op het gedicht Oote oote oote Boe uit 1951, waarbij hij de soundcheck van een drumstel nadoet. Een hilarisch atonaal klankspel waar meester-dichter Jan Hanlo van had genoten.'  LEES VERDER


★★★★ 'Prachtige voorstelling vol idiote, absurdistische humor. Ronald Snijders op zijn best' Theaterparadijs 

Snijders was vanwege de show...

Lees meer

Trouw recensie Ronald Snijders
Ma 19 september 2022

Première Een avond met mij

Première Een avond met mij

Zou het er dan toch van komen? 'Een avond met mij', het programma waarmee Ronald Snijders sinds voorjaar 2020 langs de theater tourt, had al twee keer eerder zijn officiële première moeten beleven, maar die viel beide keren in een lockdown. Nu staat-ie weer gepland op dinsdag 4 oktober, in De Kleine Komedie. Maandag 3 oktober staat Snijders daar ook. En verder natuurlijk in de rest van Nederland, zie de speellijst.


Za 02 juli 2022

Snijders' Wim T. Schippers docu positief ontvangen

Snijders' Wim T. Schippers docu positief ontvangen

Ronald Snijders laat weten: 'Overweldigd door de reacties op de Wim T. Schippers-docu. Grote dank aan de VPRO en Wim dat ik ook echt het programma kon maken dat ik wilde dat het werd!' Het programma '80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers' werd 30 juni jl. uitgezonden en is hier terug te kijken.


Wo 25 mei 2022

Ronald Snijders maakt ode aan Wim T. Schippers

Ronald Snijders maakt ode aan Wim T. Schippers

Wim T. Schippers wordt dit jaar 80. Ronald Snijders gaat op vrolijk ontregelende wijze met veel archiefmateriaal een ode brengen aan de multikunstenaar in het VPRO-televisiseprogramma '80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers'. Daarbij leidt Snijders de kijker door een rijkelijk geïllustreerd overzicht van Schippers’ werk rond een ontmoeting met Wim T. zelf. Uitzending: 30 juni 2022, NPO2, 22:20 uur.


Wim T Schippers en Ronald Snijders
Vrij 18 februari 2022

Vanavond geen show, rest tour weer met volle zaal

Vanavond geen show, rest tour weer met volle zaal

Vanavond gaat de show in Almere niet door vanwege de storm en code rood. De rest van de tour gaat gelukkig wel door, en eindelijk weer met volledige zaalbezetting. Moeten mensen wel kaarten gaan kopen anders is het natuurlijk geen volledige zaalbezetting. Het is in elk geval wel Een avond met mij.


Ronald Snijders Een avond met mij affiche
Do 27 januari 2022

Snijders hervat anderhalvemeter tour

Snijders hervat anderhalvemeter tour

Om niet helemaal niet op te treden treedt Ronald Snijders vanaf nu weer op met anderhalvemeter afstand tot alles en iedereen. 'Leuker wordt het niet, maar dat was ook bijna niet mogelijk', aldus de fans, die nu weer afstandelijk kunnen genieten van Een avond met mij. 'Hopelijk snel ook weer zonder die anderhalve meter', aldus Snijders, 'want allemachtig.'   


Ma 06 december 2021

NORMALE MENSEN WINKEL is open

NORMALE MENSEN WINKEL is open

Ronald Snijders zit thuis in december, maar zijn winkel voor normale mensen is open. Alle boeken die hij ooit schreef zijn er te koop, ook met een persoonlijke (kerst?-)boodschap.


Ronald Signeert in de Normale Mensen Winkel
Vrij 26 november 2021

Premiere uitgesteld vanwege virus

Premiere uitgesteld vanwege virus

De perspremière van 'Een avond met mij', op 7 december in Utrecht is uitgesteld vanwege een virus.


Do 09 september 2021

oeuvreprijs voor Ronald Snijders

oeuvreprijs voor Ronald Snijders

Ronald Snijders heeft de Nederlandse Oeuvreprijs 2021 gewonnen voor al zijn theaterprogramma’s. Hij treedt hiermee in de voetsporen van onder anderen Herman van Veen, Tineke Schouten en Claudia de Breij. Ronald Snijders zal de prijs in ontvangst nemen in De Kleine Komedie, waar hij 7 tot en met 9 oktober zijn nieuwe voorstelling 'Een avond met mij' speelt. De Nederlandse Oeuvreprijs wordt sinds 2013 jaarlijks uitgereikt door De Stichting Behoud Schiller theater "Place Royale", als blijk van waardering voor het gehele oeuvre van een cabaretier of kleinkunstenaar. 


Vrij 25 juni 2021

K. Schippers podcast genomineerd voor Rijstmicrofoon

K. Schippers podcast genomineerd voor Rijstmicrofoon

De podcast 'DOCS - Leven volgens K. Schippers' van Ronald Snijders is genomineerd voor de Zilvervlies Rijstmicrofoon. 'Dat is een enorme opsteker', aldus Snijders,  'we vielen net buiten de nominaties van de radiovakprijs voor de Zilveren Reissmicrofoon, maar dit maakt het helemaal goed. Met dank natuurlijk aan hoofdsponsor Lassie.' 

De podcast is overal, maar ook hier te beluisteren.


Schippers en Snijders
Ma 31 mei 2021

Snijders weer open, theaters ook

Snijders weer open, theaters ook

In juni mag Ronald Snijders weer open en dan volgen de theaters ook weer. Hij pakt de draad op, waar deze halverwege december vorig jaar is blijven liggen. De mensen krijgen eindelijk weer Een avond met mij. 

De speellijst wordt nog wekelijks aangevuld.


Mensen krijgen weer Een avond met Ronald Snijders
Do 25 maart 2021

Nationale verjaardagsactie 'Ik hou van een hert'

Nationale verjaardagsactie 'Ik hou van een hert'

Dinsdag 30 maart is Ronald Snijders jarig. Normale Mensen Nederland roept iedereen op om die dag om 16:10 uur overal in Nederland 'Ik hou van een hert' te draaien, de hit van Snijders uit 2018.  'Ik hoef dit jaar geen grote cadeaus' aldus Snijders, 'een nationale actie lijkt me ook al hartstikke leuk.'  Alle radiozenders, zowel de publieke als de commerciële, kunnen meedoen. Ook carillons van kerken en draaiorgels mogen het nummer spelen. Snijders: 'Ik kijk er enorm naar uit.'

De plaat is hier op Spotify, hier op i-Music en hier op YouTube te vinden.
Ronald Snijders: Ik hou van een hert
Do 04 maart 2021

Podcast K. Schippers ●●●●

Podcast K. Schippers ●●●●

De VPRO-NTR DOCS podcast 'Leven volgens K. Schippers' van Ronald Snijders staat inmiddels online in je favoriete app en HIER''Leven volgens K Schippers' is behalve een geweldige dialoog, ook een feest voor je oren door alle perfect getimede gekke geluiden en bijbehorende muziek.' (Trouw)  'De podcast is zo rijk en verrassend dat je hem gerust enkele keren kunt beluisteren. Met voortvarende vrolijkheid speelt het gesprek zich af.' ●●●● (NRC)


Di 09 februari 2021

Snijders werkt aan VPRO Doc over K. Schippers

Snijders werkt aan VPRO Doc over K. Schippers

Ronald Snijders werkt momenteel aan een VPRO DOC over schrijver K. Schippers (1936), getiteld 'Leven volgens K. Schippers'. Gerard Stigter, de man achter het pseudoniem K. Schippers, is inmiddels 84 en ernstig ziek. Snijders wilde hem graag in elk geval nog één keer spreken in goede conditie. Dat gesprek vormt de basis voor de podcastdocumentaire die 3 maart online komt.

Lees meer

Snijders en Schippers op Amsterdam CS, 2009.
Vrij 18 december 2020

AlfabetBeter Beste Kerstgeschenk 2020

AlfabetBeter Beste Kerstgeschenk 2020

De AlfabetBeter is vanochtend uitgeroepen tot het beste kerstgeschenk van 2020. Ronald Snijders en Fedor van Eldijk, die het woordenboek met duizend kansloze nieuwe woorden schreven, zijn naar eigen zeggen 'erg verguld' met de prijs. De prijs is 16 euro en het boek is te koop bij alle (online) boekwinkels, waaronder deze


De AlfabetBeter
Di 17 november 2020

3e druk AlfabetBeter, 10e druk Alfabetweter

3e druk AlfabetBeter, 10e druk Alfabetweter

Er komt nu al een derde druk van het vorige week verschenen woordenboek De AlfabetBeter. Ook De Alfabetweter (2013) krijgt deze week een herdruk, en wel de tiende. 

Het nieuwe boek van Snijders & Van Eldijk heeft inmiddels al wat media-aandacht gehad. Zo was

Lees meer

Wo 11 november 2020

LIVE album Groot Succes 2 verschenen

LIVE album Groot Succes 2 verschenen

Deze week is het live-album verschenen van het theaterprogramma Groot Succes 2 en nu dus te vinden op i-Tunes, alsmede Spotify etc. De show werd op 29 februari, vlak voor de eerste lockdown opgenomen in een nog bomvolle Kleine Komedie te Amsterdam. De show is in zijn geheel ook te bekijken en wel hier.
Groot Succes2 albumcover
Vrij 06 november 2020

De AlfabetBeter is verschenen!

De AlfabetBeter is verschenen!

Het nieuwste woordenboek van Ronald Snijders & Fedor van Eldijk heet De AlfabetBeter, is de opvolger van De Alfabetweter (2013) en bevat niet alleen 1000 nieuwe woorden maar ook een gloednieuw alfabet: het ENA. Het boek ligt vanaf vandaag overal in de winkel. 

Wil je het boek met persoonlijke boodschap van Ronald Snijders dan is er vanaf deze week ook de speciale winkel voor normale mensen: de Normale Mensen Winkel. Daar vindt je het complete oeuvre bijeen plus speciale assecoires zoals een irritasje. De AlfabetBeter
Do 24 september 2020

Nieuwe rubriek 'De AlfabetBeter' in Volkskrant

Nieuwe rubriek 'De AlfabetBeter' in Volkskrant

Deze week start De AlfabetBeter, een nieuwe rubriek van Ronald Snijders en Fedor van Eldijk in de Volkskrant. Elke donderdag op de taalpagina worden drie nieuwe woorden geintroduceerd als voorproefje van hun begin november te verschijnen gloednieuwe woordenboek, De AlfabetBeter, het vervolg op De Alfabetweter uit 2013.


Lees meer

De AlfabetBeter Volkskrantrubriek
Za 29 augustus 2020

Groenteman met Ronald Snijders

Groenteman met Ronald Snijders

Afgelopen maand was Ronald Snijders te gast thuis bij Gijs Groenteman, in aanloop naar de registratiepremière van Groot Succes 2. Dat werd een prettig gesprek over de onzin en zin van het leven, werk en privé, in de populaire podcastserie die Groenteman maakt voor De Volkskrant.  


Ronald Bij Groenteman
Di 09 juni 2020

GROOT SUCCES 2 OP TV

GROOT SUCCES 2 OP TV

Groot Succes 2 wordt op zondag 16 augustus in een 60 minuten-versie uitgezonden door BNNVARA op NPO3, aanvang 21:45 uur op alle televisies. 

De volledige 90 minuten versie is hier terug te zien.


Wo 13 mei 2020

Corona Lente Theatertour 2020

Corona Lente Theatertour 2020

Voor wie zich afvroeg wat er is gebeurd met alle geannuleerde try-outs van Ronald Snijders, zie filmpje hier rechts.

In juni start voorzichtig een korte tour, Een avond(uur) met mij.

In het NRC stond onderstaand interview met Snijders, geschreven door Arjen Ribbens:


Lees meer

Wo 11 maart 2020

Snijders over Herman van Veen bij Op1

Snijders over Herman van Veen bij Op1

Vanavond was Ronald Snijders te gast bij Op1 om samen met Cornald Maas te praten over Herman van Veen, die dit weekend 75 jaar wordt. Herman van Veen is een van Snijders' grote helden. Groot was ook de eer toen Van Veen muziek maakte op zijn tekst 'Voor jou alleen', dat Snijders weer verwerkte tot een liedje in zijn laatste theaterprogramma Groot Succes 2. Hier een fragment van die versie. En hier vind je het item in Op1.


Coronald
Di 10 maart 2020

Try-outs nieuwe show: 'Een avond met mij'

Try-outs nieuwe show: 'Een avond met mij'

Ronald Snijders begint komende week met de try-outs van zijn nieuwste show, getiteld 'Een avond met mij'. Gevraagd om een nadere toelichting zegt Snijders: 'Je kunt in het theater naar heel veel shows van andere mensen, maar die zijn zonder mij. Deze avond is met mij.'  Het wordt na Verkeerde Benen, One Man Show, Welke Show en Groot Succes 2 zijn vijfde programma in tien jaar tijd. 'Ik ben nu met allerlei partijen in gesprek om te kijken of het mogelijk is of ik er mijn debuutvoorstelling van kan maken.' Twee van de vele vragen die aan de orde zullen komen zijn: hoe begin je, en waar begin je?' Wat die laatste vraag betreft, de eerste speeldata staan in de agenda.  Ronald Snijders Een avond met mij
Ma 24 februari 2020

Einde tournee Groot Succes 2

Einde tournee Groot Succes 2

Op Schrikkeldag, zaterdag 29 februari sluit Ronald Snijders zijn tournee af van 'Groot Succes 2' met 2 laatste shows op 1 avond in De Kleine Komedie te Amsterdam. De shows wordt opgenomen voor televisie. De eerste show is uitverkocht, er zijn alleen nog plaatsen voor de late night schrikkelshow, die 23 uur begint. Kaarten zijn hier te koop.Ronald Snijders in Groot Succes 2
Wo 08 januari 2020

Ronald nieuwe columnist Onze Taal

Ronald nieuwe columnist Onze Taal

In 2020 is Ronald Snijders de nieuwe columnist van Onze Taal Magazine. Op verzoek van de eindredactie zal hij iedere maand bij het schrijven van zijn column gebruik maken van taal. 


Onze Taal (januari 2020)
Wo 23 oktober 2019

De Schrikkelkalender 2020 verschijnt!

De schrikkel- kalender 2020 verschijnt!

Deze maand verschijnt de Schrikkelkalender 2020! De scheurkalender van Ronald Snijders en Fedor van Eldijk die om de vier jaar verschijnt. Deze bleek bij de eerste editie in 2015 al snel overal uitverkocht. Gelukkig is er nu een geheel nieuwe, met veel extra dagen en zelfs een dertiende maand. 


De Schrikkelkalender 2020
Do 16 mei 2019

WELKE SHOW op Netflix

WELKE SHOW op Netflix

Welke Show (2017) van Ronald Snijders staat vanaf vandaag integraal op Netflix. De volledige show van 100 minuten is nooit eerder op televisie te zien geweest.

Welke Show wordt algemeen gezien als het belangrijkste programma uit de Nederlandse theatergeschiedenis en was daarnaast ook genomineerd voor een Poelifinario. 


Ronald Snijders in WELKE SHOW
Vrij 19 april 2019

Snijders bij Gijs 2.0

Snijders bij Gijs 2.0

In februari/april 2019 besprak Ronald Snijders iedere donderdag zijn 'Woorden van de week' bij het populaire NPO Radio 2 programma Gijs 2.0 met Gijs Staverman, dagelijks tussen 12.00 en 14 uur. De eerste was 28 februari en is hier terug te luisteren


Ronald Snijders en Gijs Staverman
Wo 23 januari 2019

Groot Succes 2 nu al groter succes dan 1

Groot Succes 2 nu al groter succes dan 1

Eindelijk is dan Groot Succes 2, het langverwachte vervolg op Groot Succes, in première gegaan met vijf avonden in De Kleine Komedie. 'Grote Ronald is Briljant' schreef Patrick van den Hanenberg in De Theaterkrant. 'Hij treitert het publiek op buitengewoon geestige wijze'. (...)  'Het weggeven van enkele grapjes in een recensie maakt in het geval van Snijders niet veel uit, want in vrijwel elke zin die uit zijn mond komt zit er wel een'. 

Ter promotie verscheen Snijders bij Tijd voor Max, De Taalstaat met Frits Spits en VPRO's Nooit meer Slapen.

De voorstelling tourt nog t/m mei door het land, in het najaar volgt een reprise.


Ronald Snijders in Groot Succes 2 (foto Jaap Reedijk)
Za 29 december 2018

Premièreserie GROOT SUCCES 2

Premièreserie GROOT SUCCES 2

De premièreserie van Groot Succes 2 in De Kleine Komedie te Amsterdam komt steeds dichterbij. Dranghekken, helicopters en honderden cheerleaders staan inmiddels klaar voor wat het evenement van de eeuw moet worden. Ook Ronald Snijders is van plan te komen. Hij heeft speciaal di 8 t/m za 12 januari vrijgehouden, aldus de komiek in een onlangs uitgelekte memo.

Ook op radio en tv komt hij opdagen. Op 5 januari is hij


Lees meer

Ronald Snijders in Groot Succes 2
Wo 12 december 2018

Snijders op tv en radio

Snijders op tv en radio

Op zondagavond 16 december wordt WELKE SHOW uitgezonden, om 22:40 uur op NPO3. 

Op donderdag 13 december schuift Ronald Snijders aan bij Pauw om te praten over deze tv-registratie en de premiere van zijn nieuwe show Groot Succes 2.

Vrijdag 14 december is Snijders te gast bij Wilffred Genee op BNR-Radio om 17:15 uur.

Drie kansen dus om hem deze week te missen!Di 20 november 2018

Twee premières: op televisie èn in het theater

Twee premières: op televisie èn in het theater

Zondag 16 december 2018 is de voorstelling WELKE SHOW van Ronald Snijders voor het eerst te zien op televisie. Donderdag 10 januari 2019 gaat zijn nieuwe theaterprogramma Groot Succes 2 in première in De Kleine Komedie.


Ronald Snijders op televisie
WELKE SHOW (★★★★ Volkskrant ) werd genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen en is zondag 16 december om 

Lees meer

Ronald Snijders, foto: Bob Bronshoff
Do 21 juni 2018

Interview met Andre van Duin in VARA Gids

Interview met Andre van Duin in VARA Gids

Voor de VARA Gids had Ronald Snijders een ontmoeting met zijn jeugdidool André van Duin. Het interview is hier terug te lezen (klik op foto's voor inzoomen):


Lees meer

Zo 03 juni 2018

Speellijst Groot Succes 2 seizoen 18/19 staat online

Speellijst Groot Succes 2 seizoen 18/19 staat online

De speellijst van Groot Succes 2 seizoen 2018-2019 staat nu hier online. De première is 10 januari 2019 in De Kleine Komedie in Amsterdam. De verkoop is reeds begonnen.


Wo 23 mei 2018

FSHD-campagne wint prijzen

FSHD-campagne wint prijzen

De campagne voor de spierziekte FSHD, waarin Ronald Snijders werd geconfronteerd met een niet-lachende zaal en die culmineerde in het Lachspierbal, wint momenteel de ene marketing-vakprijs na de andere. De prestigieuze 'Bronzen Lamp' werd enkele weken geleden tijdens het Gala van de Artdirectors Club Netherlands gewonnen en vanavond vindt in EYE Amsterdam de uitreiking

Lees meer

De prijzenwinnende FSHD-campagne begon in Gouda.
Di 03 april 2018

Ronald Snijders komt met Groot Succes 2

Ronald Snijders komt met Groot Succes 2

Na weken van afwezigheid in het theater komt Ronald Snijders eindelijk met een nieuwe onemanshow: Groot Succes 2. Deze maand beginnen de try-outs van het nieuwe programma. 

Groot Succes 2 is de opvolger van Groot Succes, welke show van Snijders nog niet in de theaters te zien is geweest. Verwacht wederom onverwachte taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels. Klik hier voor de speelijst van Try-out Tour 1.


Ronald Snijders Groot Succes 2
Do 22 maart 2018

Laatste Welke Show!

Laatste Welke Show!

Afgelopen dinsdag werd na 120 voorstellingen de tournee van WELKE SHOW afgesloten met een spetterend slot in Theater de Griffioen in Amstelveen, waar ook de allereerste try-out plaatsvond.

Snijders over deze tour: 'Ben een gelukkig man. Vond het de leukste tournee die ik ooit maakte. Ik dank iedereen die Welke Show heeft gezien!' Hij leek serieus hierover.

Momenteel wordt gemonteerd...

Lees meer

Het slotapplaus bij laatste Welke Show, met pianist Erik Verwey en drummer Bram Knol.
Di 13 februari 2018

Snijders brengt single uit

Snijders brengt single uit

Ronald Snijders heeft zijn eerste plaat uitgebracht. ‘Ik Hou Van Een Hert’ en ‘Het Gebouw’, twee liedjes uit zijn theaterprogramma WELKE SHOW, heeft Snijders met een bigband in de studio opnieuw opgenomen en zijn vanaf dit moment als digitale hitsingle verkrijgbaar. Snijders: ‘Er werd mij na de show voortdurend gevraagd: komt jullie muziek nog beschikbaar voor normale mensen zoals wij? Wanneer gaan jullie de studio in? Dus dat hebben we gedaan.’  Muziekkenners noemen zijn debuut ‘misschien wel de belangrijkste plaat van Snijders tot dusver’.

Lees meer

Ik hou van een hert / Het gebouw Cover Single
Di 06 februari 2018

Youp over Ronald

Youp over Ronald

Youp van 't Hek is nogal lovend over Ronald Snijders "Gaat dat zien!" roept hij in de VARA Gids van 11/02/2018. 

Lees meer

Youp over Ronald Snijders
Vrij 24 november 2017

De Boterhamshow valt op

De Boterhamshow valt op

Het nieuwe kinderprogramma De Boterhamshow (NTR) waaraan Ronald Snijders meeschrijft is deze week vliegend uit de startblokken gegaan. Het poppenprogramma, een licht absurde kruising tussen DWDD en de muppets bedoeld voor kinderen van 5-10 jaar, kreeg een juichende kritiek in het NRC.  Bij DWDD schoof Snijders deze week aan, samen met medeschrijver Pieter Derks en regisseur David Gifhorst. 

NRC 24-11-2017
Ma 06 november 2017

Snijders voor lul in Zondag met Lubach

Snijders voor lul in Zondag met Lubach

Gisteravond had Ronald Snijders een gastoptreden in Zondag met Lubach. 'De rol van mijn leven', aldus de komiek. In een piemelpak zong hij met de voltallige La La Land-cast het grote Masturbatielied. Het is inmiddels een veelgedeelde viral op internet.

 


Do 21 september 2017

Lachspierbel in Carré: 107.000 euro voor FSHD

Lachspierbel in Carré: 107.000 euro voor FSHD

Het Lachspierbal in Theater Carré van donderdag 14 september heeft 107.000 euro opgehaald voor de spierziekte FSHD. Op initiatief van Ronald Snijders traden Dolf Jansen, Mike Boddé, Janne Schra, Niels van der Laan & Jeroen Woe en Pieter Jouke belangeloos op tijdens een zinderende avond vol hard gelach, muzikaal omlijst door een zevenkoppige 'Lachband'. 

'Het was geweldig' aldus Snijders zelf. De andere artiesten waren voor commentaar niet bereikbaar.


Lees meer

Lachspierbal
Do 20 juli 2017

Ronald Snijders in Carré met Het Lachspierbal

Ronald Snijders in Carré met Het Lachspierbal

Donderdag 14 september brengt komiek Ronald Snijders samen met zijn collega's Mike Boddé, Dolf Jansen, Niels van der Laan & Jeroen Woe en Pieter Jouke de benefietvoorstelling 'Het Lachspierbal' in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Het doel van deze avond is geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte FSHD. 'Het Lachspierbal' is een initiatief van de Stichting FSHD en Ronald Snijders, in samenwerking met Carré.

Lees meer

Ronald Snijders in Carré
Do 15 juni 2017

Ronald Snijders accepteert nominatie Cabaretprijs

Ronald Snijders accepteert nominatie Cabaretprijs

WELKE SHOW van Ronald Snijders is genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma van afgelopen seizoen. Andere genomineerden zijn Theo Maassen, Claudia de Breij, Remko Vrijdag & Martine Sandifort en Sanne Wallis de Vries.
Snijders laat via zijn agent Hummelinck Stuurman weten zeer verheugd te zijn. ‘Ik wil graag een heleboel mensen bedanken. 

Lees meer

Za 03 juni 2017

Snijders beleeft de nachtmerrie van iedere komiek

Snijders beleeft de nachtmerrie van iedere komiek

Afgelopen dinsdag beleefde Ronald Snijders de nachtmerrie van iedere komiek: een zaal die bij elke grap stil blijft. Gedurende het eerste kwartier van zijn WELKE SHOW werd er in Gouda om geen enkele grap gelachen. De avond nam een onverwachte wending toen iemand uit het publiek het woord nam.

Bekijk zijn verhaal gisteravond bij Pauw hier: 

En dit gebeurde er dinsdag 30 mei 2017:Ma 01 mei 2017

WELKE SHOW seizoen 2017-18

WELKE SHOW seizoen 2017-18

De reprise-speellijst voor WELKE SHOW komend seizoen, 48 shows door heel Nederland, staat NU online en wel hier


WELKE SHOW
Wo 12 april 2017

RONALD SNIJDERS MOGELIJK GENOMINEERD VOOR CABARETPRIJS

RONALD SNIJDERS MOGELIJK GENOMINEERD VOOR CABARETPRIJS

persbericht

Schrijver en cabaretier Ronald Snijders is mogelijk genomineerd voor de belangrijkste cabaretprijs van Nederland, de Poelifinario. Als een van de cabaretiers die dit jaar met een nieuw programma in première gingen, in Snijders’ geval met WELKE SHOW, komt hij in aanmerking voor een nominatie. Snijders (42) is verheugd: ‘Het is natuurlijk een grote eer om genomineerd te worden, dus ik kijk 

Lees meer

Ronald Snijders in WELKE SHOW
Vrij 24 februari 2017

Kopdichtbundel is verschenen

Kopdichtbundel is verschenen

Deze week is de Kopdichtbundel verschenen bij De Harmonie, het poëziedebuut van niemand meer dan Ronald Snijders. Het bevat bijna 40 gedichten uitsluitend bestaande uit krantenkoppen. Snijders schreef zelf geen letter. De bundel is o.a. hier te koop.

DE PERS:
Vrijdag 24 feb  stond er een interview in Het Parool.

Zaterdag 25 feb was hij te gast bij Frits Spits op Radio 1 in De Taalstaat.

Maandag 27 feb schoof hij aan bij Pauw/Jinek: De Verkiezingen, NPO1, 23.00 uur. 

En dinsdag 28 feb bij BNR Radio om 13:30 uur.


Lees meer

Vrij 09 december 2016

Interview Volkskrant

Interview Volkskrant

Vandaag verscheen er een interview in De Volkskrant. Het zal voor velen onverwachts zijn geweest. Voor anderen, zoals de schrijver, de fotograaf en Ronald Snijders, niet. Lees het hier.


Ronald Snijders (foto: Frank Ruiter)
Di 06 december 2016

Kopdicht stopt in Het Parool, bundel op komst

Kopdicht stopt in Het Parool, bundel op komst

Komende zaterdag verschijnt de laatste Kopdicht in Het Parool. Een jaar lang maakte Ronald Snijders wekelijks een gedicht op basis van krantenkoppen. Begin volgend jaar verschijnt bij uitgeverij De Harmonie een verzameling van het werk: de Kopdichtbundel. Snijders blijft als columnist verbonden aan Het Parool. 


Kopdicht
Vrij 02 december 2016

Extra schrikkeldag 31 november op kalender

Extra schrikkeldag 31 november op kalender

Geef je eigenaars van De Schrikkelkalender 2016 een extra schrikkeldag met '31 november', is het weer niet goed. Dat moeten Ronald Snijders en Fedor van Eldijk denken nu er zoveel mensen negatief reageren op De Schrikkelkalender 2016. 'Het is sowieso al een chaotische maand met al die feestdagen, maar de dagen van december lopen nu helemaal in de soep', aldus Snijders. 'Mensen moeten de data omrekenen. We begrijpen dat mensen daar kwaad, verdrietig en teleurgesteld over zijn. Het voelt alsof Trump WEER president van Amerika is geworden.'  

Lees meer

Veel boze reacties via de mail en zoals hier op Facebook.
Di 15 november 2016

WELKE SHOW juichend ontvangen

WELKE SHOW juichend ontvangen

WELKE SHOW wordt op de een of andere manier juichend ontvangen in de pers.

De Volkskrant: ★★★★  'Welke Show is een groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes.' 'Hij slaagt erin vrijwel geen enkele zin logisch op de vorige te laten aansluiten. Het enige logische is de slappe lach die al deze onzin losmaakt bij de toeschouwer.'  HELE RECENSIE 

Lees meer

Ronald Snijders in WELKE SHOW
Vrij 11 november 2016

WELKE SHOW in première

WELKE SHOW in première

Gisteravond ging WELKE SHOW in première in De Kleine Komedie in Amsterdam. Tal van sterren waren er bij afwezig, zoals CHANTAL JANZEN, LINDA DE MOL en MARCO BORSATO.  Wel waren er veel normale mensen zoals journalisten. De eerste ★★★★- recensie verscheen in Scènes. En in de Theaterkrant  ★★★★.


Ronald Snijders, Erik Verwey en Bram Knol in WELKE SHOW
Do 10 november 2016

Welk interview in Het Parool

Welk interview in Het Parool

Er stond deze week een interview in Het Parool met Ronald Snijders n.a.v. de premiereweek van WELKE SHOW in De Kleine Komedie.

Je zou aan de buren kunnen vragen of ze de krant nog hebben liggen of anders lees je hem hier:


Lees meer

Interview Ronald Snijders in Het Parool 8/11/2016
Di 01 november 2016

WELKE SHOW in première gaat blijft duidelijk

WELKE SHOW in première gaat blijft duidelijk

Het blijft duidelijk welke show in première gaat volgende week. Het betreft WELKE SHOW van komiek Ronald Snijders. Van dinsdag 8 tot zaterdag 12 november is hij in De Kleine Komedie zien met zijn bigband. De try-outs zijn zonder al te veel schermutselingen verlopen. Niemand werd gearresteerd en het publiek heeft veel gelachen, zowel voor de show als na afloop. 

Bij Pauw vertelde Snijders over de inspiratie voor WELKE SHOW, Toon Hermans:Welke Show
Wo 18 mei 2016

'Binnenland 1' herhaald op Radio 1

'Binnenland 1' herhaald op Radio 1

'Binnenland 1', het VPRO nieuwshoorspel van Ronald Snijders & Fedor van Eldijk wordt komende maanden herhaald op NPO Radio 1. Het 'actualiteitenmagazine met nieuwfictie vanuit de binnenwereld' werd eerder uitgezonden in seizoen 2007/2008. 

Lees meer

Ma 02 mei 2016

Speellijst WELKE SHOW 2016-2017

Speellijst WELKE SHOW 2016-2017

De nieuwe speellijst voor seizoen 2016-2017 is inmiddels openbaar en staat hier.

Lees meer

Ronald Snijders in WELKE SHOW
Zo 24 april 2016

Shows Snijders integraal online

Shows Snijders integraal online

Vanaf heden staan de twee soloprogramma's van Ronald Snijders in een volledige tv-registratie (75 minuten) online. Het gaat om de voorleesperformance Verkeerde Benen (2010-2012) en One Man Show (2013-2016). 


Ronald Snijders in One Man Show
Ma 21 maart 2016

17 miljoen kijkers voor One Man Show

17 miljoen kijkers voor One Man Show

Er keken maar liefst 17 miljoen mensen naar de registratie van Ronald Snijders' One Man Show. Ook de reacties op de social media waren unaniem: 'briljant', 'schor van het lachen' 'geniaal' en 'zo goed, dat ik hem heb uitgezet'. Hij is hier terug te zien en horen.


Applaus bij het afscheid van de kijkers.
Wo 24 februari 2016

One man show 20 maart op NPO3

One man show 20 maart op NPO3

Ronald Snijders' One Man Show wordt zondag 20 maart uitgezonden bij de VARA op NPO3, om 22:25 uur. Het betreft een compilatie van 50 minuten uit twee shows die op 26 september 2015 werden opgenomen in De Kleine Komedie te Amsterdam.


Ma 08 februari 2016

Nieuwe website Ronald Snijders voor mensen

Nieuwe website Ronald Snijders voor mensen

Kijk, de website van absurdist Ronald Snijders voor normale mensen is helemaal vernieuwd. Er zijn veel teksten, plaatjes en nieuwe links om op te klikken. Meer moeten we er ook niet achter zoeken, vindt de schrijver/komiek. 'Ik hoop vooral dat vanwege deze website mensen ook weer eens het internet opgaan', aldus Snijders in een toelichting.


heropening normale mensen
Wo 20 januari 2016

Laatste One Man Show, eerste WELKE SHOW

Laatste One Man Show, eerste WELKE SHOW

Vrijdag 15 januari speelde Ronald Snijders zijn allerlaatste One Man Show. Ronald laat vanuit zijn huis in het bos weten: 'Het was een geweldige ervaring, 165 shows heb ik in drie jaar tijd mogen spelen.

Lees meer

Foto: Jaap Reedijk
Wo 20 januari 2016

Kleurenwaaiers KNMI in beslag genomen

Kleurenwaaiers KNMI in beslag genomen

DE BILT- Bij een inval op het KNMI-hoofdkantoor in De Bilt heeft de politie vanochtend 178 kleurenwaaiers in beslag genomen. Justitie hoopt hiermee een einde te maken aan de onophoudelijke stroom codes die het weerinstituut voortdurend afgeeft. 'De mensen ergeren zich groen en geel aan dat weeralarm de hele tijd. Weer alarm en weer

Lees meer

kleurenwaaier
Wo 20 januari 2016

Snijders nieuwe columnist Het Parool

Snijders nieuwe columnist Het Parool

Vanaf zaterdag 2 januari jl. verzorgt Ronald Snijders wekelijks een pagina in de zaterdagkrant van Het Parool, en wel met zijn 'Kopdicht': een gedicht bestaande uit krantenkoppen van afgelopen week. Hij presenteerde deze dichtvorm vorig jaar in De Wereld Draait Door.

Lees meer

Wo 25 november 2015

Verschenen: De Schrikkelkalender 2016

Verschenen: De schrikkel- kalender 2016

Niet iedereen zal het inmiddels weten, maar 2016 wordt een schrikkeljaar. Dat betekent een scheurkalender met 29 februari. En dat is precies wat Ronald Snijders en Fedor van Eldijk hebben gemaakt.

Volgens hun woordenboek De Alfabetweter is kalender, (bw.) minderharig. En dat geldt ook voor De Schrikkelkalender: minder haar, meer papier maar vooral veel verhalen, dialogen, handige tips, krantenberichten en nieuwe alfabetweters. Het schrikkelt maar door.

Lees meer
hallo

Contact met normale mensen

Voor boekingen van Ronald Snijders kunt u contact opnemen met Kobra Theaterproducties, tel: 020-6164004 of mail Yvette: Yvette@kobratheater.nl.

Pers: Kim@kobratheater.nl

Voor vragen en suggesties, of het bestellen van de dvd van Verkeerde Benen of een gesigneerd boek met persoonlijke boodschap kunt u hier contact opnemen met Ronald Snijders zelf als mens. U krijgt snel antwoord.
Links

De Normale Mensen Winkel  Koop hier alles meteen bij Ronald Snijders zelve

Normale Mensen op YouTube
Filmpjes van Binnenland 1 TV, De Staat van Verwarring, verknipte video's, Snijders live en andere bewegende beelden van normale mensen.

Ronald Snijders op Spotify  Luister zelf maar

Ronald Snijders op Instagram Online diashow

Normale Mensen op X 

Normale Mensen op Facebook
Het normale mensen genootschap van Facebook o.l.v. Ronald Snijders
© by Ronald Snijders

Webdesign by Studio Odilo Girod,
hosting & CMS by BlogBird