Nieuws

Wo 12 april 2017

RONALD SNIJDERS MOGELIJK GENOMINEERD VOOR CABARETPRIJS

RONALD SNIJDERS MOGELIJK GENOMINEERD VOOR CABARETPRIJS

persbericht

Schrijver en cabaretier Ronald Snijders is mogelijk genomineerd voor de belangrijkste cabaretprijs van Nederland, de Poelifinario. Als een van de cabaretiers die dit jaar met een nieuw programma in première gingen, in Snijders’ geval met WELKE SHOW, komt hij in aanmerking voor een nominatie. Snijders (42) is verheugd: ‘Het is natuurlijk een grote eer om genomineerd te worden, dus ik kijk 

Lees meer


Ronald Snijders in WELKE SHOW
Vrij 24 februari 2017

Kopdichtbundel is verschenen

Kopdichtbundel is verschenen

Deze week is de Kopdichtbundel verschenen bij De Harmonie, het poëziedebuut van niemand meer dan Ronald Snijders. Het bevat bijna 40 gedichten uitsluitend bestaande uit krantenkoppen. Snijders schreef zelf geen letter.

DE PERS:
Vrijdag 24 feb  stond er een interview in Het Parool.

Zaterdag 25 feb was hij te gast bij Frits Spits op Radio 1 in De Taalstaat.

Maandag 27 feb schoof hij aan bij Pauw/Jinek: De Verkiezingen, NPO1, 23.00 uur. 

En dinsdag 28 feb bij BNR Radio om 13:30 uur.

De bundel is te koop in de boekwinkel of hier. En via deze site koopt u een gesigneerd exemplaar.

Lees meer


Vrij 09 december 2016

Interview Volkskrant

Interview Volkskrant

Vandaag verscheen er een interview in De Volkskrant. Het zal voor velen onverwachts zijn geweest. Voor anderen, zoals de schrijver, de fotograaf en Ronald Snijders, niet. Lees het hier.


Ronald Snijders (foto: Frank Ruiter)
Di 06 december 2016

Kopdicht stopt in Het Parool, bundel op komst

Kopdicht stopt in Het Parool, bundel op komst

Komende zaterdag verschijnt de laatste Kopdicht in Het Parool. Een jaar lang maakte Ronald Snijders wekelijks een gedicht op basis van krantenkoppen. Begin volgend jaar verschijnt bij uitgeverij De Harmonie een verzameling van het werk: de Kopdichtbundel. Snijders blijft als columnist verbonden aan Het Parool. 


Kopdicht
Vrij 02 december 2016

Extra schrikkeldag 31 november op kalender

Extra schrikkeldag 31 november op kalender

Geef je eigenaars van De Schrikkelkalender 2016 een extra schrikkeldag met '31 november', is het weer niet goed. Dat moeten Ronald Snijders en Fedor van Eldijk denken nu er zoveel mensen negatief reageren op De Schrikkelkalender 2016. 'Het is sowieso al een chaotische maand met al die feestdagen, maar de dagen van december lopen nu helemaal in de soep', aldus Snijders. 'Mensen moeten de data omrekenen. We begrijpen dat mensen daar kwaad, verdrietig en teleurgesteld over zijn. Het voelt alsof Trump WEER president van Amerika is geworden.'  

Lees meer


Veel boze reacties via de mail en zoals hier op Facebook.
Di 15 november 2016

WELKE SHOW juichend ontvangen

WELKE SHOW juichend ontvangen

WELKE SHOW wordt op de een of andere manier juichend ontvangen in de pers.

De Volkskrant: ★★★★  'Welke Show is een groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes.' 'Hij slaagt erin vrijwel geen enkele zin logisch op de vorige te laten aansluiten. Het enige logische is de slappe lach die al deze onzin losmaakt bij de toeschouwer.'  HELE RECENSIE 

Lees meer


Ronald Snijders in WELKE SHOW
Vrij 11 november 2016

WELKE SHOW in première

WELKE SHOW in première

Gisteravond ging WELKE SHOW in première in De Kleine Komedie in Amsterdam. Tal van sterren waren er bij afwezig, zoals CHANTAL JANZEN, LINDA DE MOL en MARCO BORSATO.  Wel waren er veel normale mensen zoals journalisten. De eerste ★★★★- recensie verscheen in Scènes. En in de Theaterkrant  ★★★★.


Ronald Snijders, Erik Verwey en Bram Knol in WELKE SHOW
Do 10 november 2016

Welk interview in Het Parool

Welk interview in Het Parool

Er stond deze week een interview in Het Parool met Ronald Snijders n.a.v. de premiereweek van WELKE SHOW in De Kleine Komedie.

Je zou aan de buren kunnen vragen of ze de krant nog hebben liggen of anders lees je hem hier:


Lees meer


Interview Ronald Snijders in Het Parool 8/11/2016
Di 01 november 2016

WELKE SHOW in première gaat blijft duidelijk

WELKE SHOW in première gaat blijft duidelijk

Het blijft duidelijk welke show in première gaat volgende week. Het betreft WELKE SHOW van komiek Ronald Snijders. Van dinsdag 8 tot zaterdag 12 november is hij in De Kleine Komedie zien met zijn bigband. De try-outs zijn zonder al te veel schermutselingen verlopen. Niemand werd gearresteerd en het publiek heeft veel gelachen, zowel voor de show als na afloop. 

Bij Pauw vertelde Snijders over de inspiratie voor WELKE SHOW, Toon Hermans:Welke Show
Wo 18 mei 2016

'Binnenland 1' herhaald op Radio 1

'Binnenland 1' herhaald op Radio 1

'Binnenland 1', het VPRO nieuwshoorspel van Ronald Snijders & Fedor van Eldijk wordt komende maanden herhaald op NPO Radio 1. Het 'actualiteitenmagazine met nieuwfictie vanuit de binnenwereld' werd eerder uitgezonden in seizoen 2007/2008. 

Lees meer


Ma 02 mei 2016

Speellijst WELKE SHOW 2016-2017

Speellijst WELKE SHOW 2016-2017

De nieuwe speellijst voor seizoen 2016-2017 is inmiddels openbaar en staat hier.

Lees meer


Ronald Snijders in WELKE SHOW
Zo 24 april 2016

Shows Snijders integraal online

Shows Snijders integraal online

Vanaf heden staan de twee soloprogramma's van Ronald Snijders in een volledige tv-registratie (75 minuten) online. Het gaat om de voorleesperformance Verkeerde Benen (2010-2012) en One Man Show (2013-2016). 


Ronald Snijders in One Man Show
Ma 21 maart 2016

17 miljoen kijkers voor One Man Show

17 miljoen kijkers voor One Man Show

Er keken maar liefst 17 miljoen mensen naar de registratie van Ronald Snijders' One Man Show. Ook de reacties op de social media waren unaniem: 'briljant', 'schor van het lachen' 'geniaal' en 'zo goed, dat ik hem heb uitgezet'. Hij is hier terug te zien en horen.


Applaus bij het afscheid van de kijkers.
Wo 24 februari 2016

One man show 20 maart op NPO3

One man show 20 maart op NPO3

Ronald Snijders' One Man Show wordt zondag 20 maart uitgezonden bij de VARA op NPO3, om 22:25 uur. Het betreft een compilatie van 50 minuten uit twee shows die op 26 september 2015 werden opgenomen in De Kleine Komedie te Amsterdam.


Applaus bij het afscheid van de kijkers.
Ma 08 februari 2016

Nieuwe website Ronald Snijders voor mensen

Nieuwe website Ronald Snijders voor mensen

Kijk, de website van absurdist Ronald Snijders voor normale mensen is helemaal vernieuwd. Er zijn veel teksten, plaatjes en nieuwe links om op te klikken. Meer moeten we er ook niet achter zoeken, vindt de schrijver/komiek. 'Ik hoop vooral dat vanwege deze website mensen ook weer eens het internet opgaan', aldus Snijders in een toelichting.


heropening normale mensen
Wo 20 januari 2016

Laatste One Man Show, eerste WELKE SHOW

Laatste One Man Show, eerste WELKE SHOW

Vrijdag 15 januari speelde Ronald Snijders zijn allerlaatste One Man Show. Ronald laat vanuit zijn huis in het bos weten: 'Het was een geweldige ervaring, 165 shows heb ik in drie jaar tijd mogen spelen.

Lees meer


Foto: Jaap Reedijk
Wo 20 januari 2016

Kleurenwaaiers KNMI in beslag genomen

Kleurenwaaiers KNMI in beslag genomen

DE BILT- Bij een inval op het KNMI-hoofdkantoor in De Bilt heeft de politie vanochtend 178 kleurenwaaiers in beslag genomen. Justitie hoopt hiermee een einde te maken aan de onophoudelijke stroom codes die het weerinstituut voortdurend afgeeft. 'De mensen ergeren zich groen en geel aan dat weeralarm de hele tijd. Weer alarm en weer

Lees meer


kleurenwaaier
Wo 20 januari 2016

Snijders nieuwe columnist Het Parool

Snijders nieuwe columnist Het Parool

Vanaf zaterdag 2 januari jl. verzorgt Ronald Snijders wekelijks een pagina in de zaterdagkrant van Het Parool, en wel met zijn 'Kopdicht': een gedicht bestaande uit krantenkoppen van afgelopen week. Hij presenteerde deze dichtvorm vorig jaar in De Wereld Draait Door.

Lees meer


Wo 25 november 2015

Verschenen: De Schrikkelkalender 2016

Verschenen: De schrikkel- kalender 2016

Niet iedereen zal het inmiddels weten, maar 2016 wordt een schrikkeljaar. Dat betekent een scheurkalender met 29 februari. En dat is precies wat Ronald Snijders en Fedor van Eldijk hebben gemaakt.

Volgens hun woordenboek De Alfabetweter is kalender, (bw.) minderharig. En dat geldt ook voor De Schrikkelkalender: minder haar, meer papier maar vooral veel verhalen, dialogen, handige tips, krantenberichten en nieuwe alfabetweters. Het schrikkelt maar door.

Lees meer

hallo

Contact met normale mensen

Voor boekingen van Ronald Snijders kunt u contact opnemen met Theaterbureau Hummelinck Stuurman, tel: 020-6164004 of mail Iman: iman@hummelinckstuurman.nl.

Pers: Femke@hummelinckstuurman.nl

Voor vragen en suggesties, of het bestellen van de dvd van 'Verkeerde Benen' of een gesigneerd boek met persoonlijke boodschap kunt u hier contact opnemen met Ronald Snijders zelf als mens. U krijgt snel antwoord.
Links

Normale Mensen op YouTube
Filmpjes van Binnenland 1 TV, De Staat van Verwarring, verknipte video's, Snijders live en andere bewegende beelden van normale mensen.

Normale Mensen op Twitter
Ronald Snijders twittert

Normale Mensen op Facebook
Het normale mensen genootschap van Facebook dat de activiteiten van Ronald Snijders volgt.

© by Ronald Snijders

Webdesign by Studio Odilo Girod,
hosting & CMS by BlogBird